Kısa Sürede Kilo Verin

Son zamanlarda hızlı kilo verme önerilerini takip eden oldukça fazla kişi bulunmaktadır. Sizler için araştırdık hızlı bir şekilde kilo vermek için yapılması gerekenleri bulduk.  Hızlı kilo vermek isteyenler öncelikle aldıkları besinlere dikkat etmelidir.

Kilo vermeyi hızlandıran besinler

Kilo kaybı ve zayıflama denildiğinde ilk akla gelen sebzeler ve meyvelerdir. Tüm sebze ve meyveler lif içeriği yüksek olan besin gruplarıdır. Lif içeriği yüksek olan esmer ekmek , beyaz ekmeğe tercih edilebilir. Lifli yiyecekler şeker, kolesterol ve tansiyonu dengelemek için yardımcı olur.

Kısa sürede zayıflamak için diyet listeleri

Kahvaltı
Kısa sürede kilo vermek isteyenler kahvaltıda protein kaynağı açısından yumurta, peynir veya süt tarzı bir besini beslenmenize ekleyebilirsiniz. Mümkün olduğunca süt ve peynir gibi besinlerde yarım yağlı veya yağsız olanı tercih edilmelidir. Bu besinlerin esmer ekmek eşliğinde tüketilmesi önerilir. Kahvaltıda iki dilim kadar esmer ekmek tüketmekte fayda vardır. Sütü sevmeyenler süt yerine taze sıkılmış meyve suyu ya da meyve tüketebilir.

Öğle yemeği
Hızlı zayıflamak isteyenler öğle yemeklerinde protein kaynağı açısından beslenmelerine et ekleyebilirler. Yemekte yiyeceğiniz eti salata ile desteklemekte fayda vardır. Beslenmenize esmer ekmeği veya kepekli makarnayı beslenmeye destek olarak düşünebilirsiniz. Eğer ekmek, pilav, makarna tüketmek istemiyorsanız bunun yerine alternatif olarak çorma düşünülebilir. Yemekten sonra meyve ve sebze tüketilmesi önerilir.

Akşam yemeği
Genellikle zayıflama diyetlerinde sindirim zor olduğu için et öğlen yemeğinde tercih edilir. Akşam yemeğinde ise sebzelerin bulunması uygun görülmektedir. Akşam yemeğinde haşlanmış veya az yağ ile pişirilmiş sebze yemeği önerilir. Beslenmenizde bir karbonhidrat kaynağı olması için esmer ekmek, kepekli makarna tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Siz de konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

İsim (zorunlu)

E-posta (yayımlanmaz) (zorunlu)

Website