Çeşitli ve Dengeli Beslenin

Çeşitli ve dengeli beslenmenin yararları sayılamayacak kadar çoktur. Her gün belli miktarda protein, karbonhidrat, vitamin ve maden tuzları vb. içeren besinler almak gerekir. Bunu yaparken besinlerin kirlenme ihtimallerini de dikkate almanızı öğütlüyor uzmanlar.

İyi ve itina ile yetiştirilmiş elma, günde 1 veya 2 adet tüketilirse vücuda çok faydalıdır.

Modern hayat hızlı yaşamayı gerektiriyor. Ve genellikle öğle yemeğine ayrılan süre çok kısa oluyor. Bu yüzden de hemen her öğle aynı şeyleri atıştırıveriyoruz. Bu tekdüzeliği akşam yemeğinizi çeşitlendirerek dengeleyin.

Modern hayatla sağlıklı beslenmeyi bağdaştırmak için, beslenme uzmanları aldığınız yağ miktarını günde 85 grama indirmenizi salık veriyorlar. Aslında şimdilerde başlıca yağ kaynağımız peynirler oldu. Yağsız diye nitelendireceğimiz peynirin 100 gramında 25 gr. yağ vardır. Bu kalori bakımından 300 gr. yani iki parça bifteğe denktir.

Bir başka önemli şey de, alınan hayvansal proteinin azaltılmasıdır. 55 kilo ağırlığında bir kimsenin günde 55gr. protein alması yeterlidir. Bunun yanısıra daha az şeker, daha fazla kepekli ekmek vb. ile posalı besin, sebze yemek gerektiğini de söylemeye gerek yok elbette.

YORUMLAR

Siz de konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi bize iletebilirsiniz.

İsim (zorunlu)

E-posta (yayımlanmaz) (zorunlu)

Website